A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестечківська міська рада
Волинська область, Луцький район

НОВОВВЕДЕННЯ ЩОДО ПРИЗНАЧЕННЯ СУБСИДІЙ

Дата: 28.05.2021 15:50
Кількість переглядів: 1018

Призначаємо субсидії з 01.05.2021 року по новому.

Днями набула чинності  постанова Кабінету Міністрів України №505 від 19 травня 2021 року, яка передбачає  ряд нововведень  для отримувачів субсидій.   

Дана постанова  передбачає, що сім’ям, які мали субсидію в опалювальному сезоні 2020/2021 роки, житлова субсидія з травня на наступний період, тобто на неопалювальний період, буде  перепризначена автоматично, без  особистого звернення громадян. Рішення про призначення  житлових субсидій таким домогосподарствам в автоматичному режимі  органи соціального захисту населення будуть приймати на підставі інформації Міністерства фінансів України за результатами проведеної  верифікації даних щодо  одержувачів житлових субсидій та членів їх сімей (мова йдеться про те, чи є у власності житлові приміщення, транспортні засоби, депозитні рахунки та інше).

Разом з тим окремим  громадянам  необхідно буде подати нові  заяви і декларації, а саме яким субсидія:

надавалась у грошовій безготівковій формі;

була призначена  за фактичним місцем проживання осіб (орендарі житлових приміщень (будинків); індивідуальні забудовники, будинки яких не прийняті в експлуатацію; внутрішньо переміщені особи );

була призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку),які не проживають за місцем реєстрації.

Також зазначеною постановою передбачені  додаткові вимоги при яких житлова субсидія не буде призначена  домогосподарству, зокрема:

якщо  хтось із членів домогосподарства має на депозитному рахунку понад 100 тисяч  гривень;

якщо у власності сім’ї є більш ніж одне житлове приміщення (квартиру, будинок). При цьому не  братиметься  до уваги житло, яке належить на правах  спільної сумісної або часткової власності, розташоване у сільській місцевості, на тимчасово окупованій території, лінії зіткнення або непридатне для проживання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь