A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестечківська міська рада
Волинська область, Луцький район

Про подання одноразової добровільної декларації

Дата: 26.08.2021 17:00
Кількість переглядів: 2295

Волиняни дедалі активніше цікавляться питаннями легалізації активів, з яких не було сплачено податків

Компетентні відповіді щодо подання одноразової добровільної декларації можна отримати під час сеансу телефонної «гарячої» лінії, яку щосереди проводять фахівці податкового адміністрування  фізичних осіб ГУ ДПС у Волинській області з 10.00 до 12.00.

Зокрема, 25 серпня 2021 року податківці під час сеансу телефонного зв’язку відповідали на питання щодо відкриття спеціального рахунку в банку, подання уточнений декларації і можливість повернення зайво сплачених коштів.

Отож, якщо Ви маєте намір скористатися правом на податкову амністію активів, з яких не  сплачено податків, за номером телефону в м. Луцьку (0332) 777-106  можна поставити своє запитання та отримати консультацію.

Пропонуємо відповіді на питання, які наразі найбільше цікавлять волинян.

  • Як відкривається спеціальний рахунок в банку для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування?

Для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування декларант має розмістити кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі та/або банківських металах на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України (далі – спеціальні рахунки) до подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

Декларант відкриває в банку спеціальний рахунок та вносить на нього готівкові кошти, банківські метали через операційну касу банку за заявою на переказ готівки, а у реквізиті «Призначення платежу/зміст операції» зазначає «добровільне декларування».

Після підтвердження джерел походження грошових коштів, банківських металів декларант має право:

-перерахувати грошові кошти, банківські метали на власний поточний рахунок фізичної особи, відкритий в банку України;

-або зняти грошові кошти, банківські метали та закрити спеціальний рахунок;

-або подати в банк заяву та використовувати надалі цей рахунок як звичайний поточний рахунок фізичної особи, відкритий для власних потреб.

Декларант додатково до документів для відкриття спеціального рахунку подає анкету та заяву.

Банк уживає заходів щодо встановлення джерел походження коштів у національній та іноземних валютах, банківських металів у випадках, передбачених законодавством з питань фінансового моніторингу.

  • Чи можливо повернути надміру сплачену суму збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування?

У разі виявлення контролюючим органом за результатами камеральної перевірки одноразової (спеціальної) добровільної декларації (далі – Декларація) арифметичної помилки, що призвела до переплати суми збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування (далі – Збір) декларант, який подав Декларацію, має право на підставі повідомлення контролюючого органу подати уточнюючу Декларацію протягом 20 календарних днів з дня отримання такого повідомлення.
Для здійснення повернення суми Збору, надміру сплаченого на підставі Декларації, платник податків має обов’язково подати заяву про таке повернення. Це потрібно зробити протягом 1095 днів від дня виникнення помилково та/або надміру сплаченої суми.

  • В яких випадках декларант має право подати нову звітну одноразову (спеціальну) добровільну декларацію?

Подати нову звітну одноразову (спеціальну) добровільну декларацію (далі – Декларація) декларант має право у випадках уточнення інформації, зазначеної у попередньо поданій Декларації, виключно шляхом подання нової Декларації у період проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування.

При цьому попередньо подана Декларація, інформація з якої уточнюється, вважається анульованою.

Відповідно до п.п. 6.3 п. 6 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) у період проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування відповідно до підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ декларант має право уточнити інформацію, зазначену у попередньо поданій одноразовій (спеціальній) добровільній декларації (далі – Декларація), виключно шляхом подання нової Декларації у порядку, визначеному підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ. При цьому попередньо подана Декларація, інформація з якої уточнюється, вважається анульованою. Після завершення періоду проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування платник податків має право подати уточнюючий розрахунок до раніше поданої Декларації виключно у випадках, передбачених підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ.

 

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області

ПОГОДЖЕНО:                                                                                           О. НІКОТІНА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь