A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестечківська міська рада
Волинська область, Луцький район

Волинські землевласники сплатили до бюджетів громад понад 392 мільйони гривень плати за землю

Дата: 26.10.2021 10:26
Кількість переглядів: 1945

За підсумками дев’яти місяців 2021 року до місцевих бюджетів Волині сплачено 392,5 мільйона гривень плати за землю.

Наразі сума отриманої у розпорядження громадами області плати за землю на 18,1 відсотка перевищує минулорічні показники.   

Зокрема, юридичні особи спрямували до бюджетів громад майже 327 мільйонів гривень плати за землю, а фізичні особи – майже 66 мільйонів гривень земельного податку.

«Загалом ситуація з надходженням плати за землю - прогнозована  і стабільна: громади отримують належні суми від оподаткування землі. Варто відзначити, що фахівці ДПС постійно взаємодіють з лідерами місцевого самоврядування з тим, щоб кожна громада отримувала передбачені законом платежі до бюджету. Керівникам громад зараз особливо важливо подбати про своєчасне проведення нормативно-грошової оцінки землі там, де вона ще не проведена. Це одна з передумов залучення додаткового фінансового ресурсу до бюджету», - наголошує начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Якщо ж громадянин придбав землю за кошти, з яких не сплачено ПДФО, то саме час скористатися правом на податкову амністію, - нагадують у податковій службі Волині.  

З 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року кожен, хто отримував доходи, які були приховані від оподаткування, має право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.

Щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках податкової амністії, то детальну інформацію можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону «гарячої» лінії (0332) 777-106, що працює щосереди з 10.00 до 12.00.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь