A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестечківська міська рада
Волинська область, Луцький район

БЕРЕСТЕЧКІВСЬКА ГРОМАДА ПОПРОЩАЛАСЯ З ГЕРОЄМ СЕРГІЄМ ЛЯШУКОМ

Дата: 06.07.2022 09:23
Кількість переглядів: 1523

2 липня Берестечківська громада здригнулася від страшної звістки – на війні з російськими окупантами загинув уродженець села Піски Сергій Ляшук.

Вшанувати світлу пам’ять воїна жителі Берестечка й довколишніх сіл зібралися на центральній площі містечка, над котрою уже вдруге за небагато часу тужливо «плинула кача». Вздовж устеленої живими квітами дороги, кудою пролягав маршрут траурного кортежу, люди стояли навколішки, у скорботі схиливши голови.

Панахиду відправили священнослужителі Православної церкви України на чолі з деканом Берестечківського благочиння, настоятелем Свято-Духівського храму міста Берестечка отцем Володимиром Курчином.

– Немає слів, які б полегшили біль рідних. Є лише людське співчуття та розуміння цієї великої втрати, – наголосив отець Володимир у прощальному слові, додаючи, що в нинішній час серця кожного з нас стискаються за мужніх захисників, які віддають життя за славну неньку Україну.

Щирі співчуття рідним і близьким загиблого висловив Берестечківський міський голова Ігор Грудзевич.

– Неможливо перемогти народ, який хоронить своїх Героїв, стоячи на колінах, та провести в останню земну дорогу яких сходяться люди з кожної домівки громади, – зауважив він. У той же час закликав присутніх щоденно молити Господа, аби Сергій був останнім Героєм, який поповнив ряди Небесного війська.

5 липня траурна процесія з домовиною загиблого Сергія Ляшука прямувала від Перемиля, де він проживав із дружиною Валентиною до Свято-Георгіївського храму села Піски. У стінах святині всі разом помолилися за безсмертну душу полеглого військовослужбовця, який із перших днів війни пішов боротися з нелюдами, що усіма силами намагаються знищити все українське.

– Борітеся, поборете, вам Бог помагає! – звернувся до присутніх словами Тараса Шевченка настоятель храму отець Михайло Пшеничка. Побажав, зокрема, щоби настанова Великого Пророка вселяла у кожного з нас віру в Господа, надію на Перемогу та любов до неньки України.

…Дорогою на місцеве кладовище процесія зупинилася біля отчої оселі Сергія Ляшука в селі Піски… проте сина батьки уже зустрінуть на Небі. Похорони відбулися під звучання духового оркестру. На честь загиблого воїна пролунав прощальний військовий салют, а труну опустили в землю під патріотичне звучання Державного Гімну України.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь