A A A K K K
для людей із порушенням зору
Берестечківська міська рада
Волинська область, Луцький район

СТОП насильству!

Дата: 01.12.2022 11:16
Кількість переглядів: 136

 У період з 25 листопада по 10 грудня 2022 року на території Берестечківської міської ради Службою у справах дітей, ЗЗСО Берестечківської міської ради проводиться щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», метою якої є привернення уваги громадськості до актуального для українського суспільства питання стосовно подолання різного роду насильства у всі його видах та проявах, покращення та взаємодія із суб’єктами, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, формування свідомості всіх верст населення щодо нетерпимого ставлення до насильства та підвищення рівня обізнаності населення із зазначеного питання.

На жаль, проблема домашнього та гендерного насильства залишається актуальною для українського суспільства і до сьогодні, де досі відкрито говорити на цю болючу тему та визнавати її існування непросто.

  Що ж таке «домашнє насильство»?

  Домашнє насильство – це дії або бездіяльність фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства, що вчиняються в сім’ї чи в межах місця проживання або між родичами, або між колишнім чи теперішнім подружжям, або між іншими особами, які спільно проживають (проживали) однією сім’єю, але не перебувають (не перебували) у родинних відносинах чи у шлюбі між собою, незалежно від того, чи проживає (проживала) особа, яка вчинила домашнє насильство, у тому самому місці, що й постраждала особа, а також погрози вчинення таких діянь.

   Що робити у випадку домашнього насильства?

 Якщо життя у Вашій сім’ї перетворилося на жах, зволікати не варто. Складіть заздалегідь план своїх дій – що робити, куди піти в разі небезпеки. Якщо необхідно піти з дому – підготуйтесь: зберіть найнеобхідніші речі, ліки, одяг, ключі, особисті документи та документи, що підтверджують Ваші права власності на житло, машину тощо. У випадку, якщо з Вами будуть діти – також підготуйте все необхідне. Визначте не одне, а декілька місць, де Ви могли б сховатися, якщо підете з дому. Пам’ятайте адреси, номери телефонів людей, яким Ви можете довіритися у випадку загрози вчинення насильства, або організацій, до яких маєте намір звернутися. Заздалегідь продумайте можливі вирішення важливих юридичних питань, якщо Ви зважилися піти та розірвати сімейні стосунки – питання спільного майна, місця проживання дітей та виплати аліментів. Юристи соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді чи громадських організацій можуть надати вам безкоштовну консультацію, якою варто скористатися. Також подумайте про те, як уберегти дітей від повторення ситуації насильства – домовтеся й підготуйте необхідні документи для керівника дитячої установи або навчального закладу про те, що дітьми опікуєтеся тільки Ви і ніхто, крім Вас, не має права забирати їх. Якщо Вам чи Вашим дітям уже завдали тілесних ушкоджень, обов’язково розкажіть про це працівникові поліції та зверніться до медичної установи. Медичні висновки про отримані тілесні ушкодження можуть бути вагомим доказом того, що сталося. Не дозволяйте нікому принижувати та ображати Вас. Уявіть найгірший розвиток подій та свій стан у такому випадку. Також уявіть своє життя без насильства. Намагайтеся досягнути бажаних змін. Якщо Ви не можете визначитися щодо подальшого життя або Вам важко прийняти рішення – скористайтеся безкоштовними психологічними консультаціями соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та неурядових організацій.

Звернутися до поліції ви можете кількома способами:

- безпосередньо у відділ поліції

- зателефонувати за номером 102

 

Також залишаємо посилання на чат-бот #ДійПротиНасильства у месенджерах: 

https://t.me/police_helpbot 

https://www.viber.com/policehelpbot 

 

Пам’ятайте: замовчування проблеми ніколи не стане її рішенням.

Протидійте кривднику, дбайте про власну безпеку.

Ми завжди готові вам допомогти.

 

Розірвемо коло насильство разом! Безкоштовні консультації 15-47 – з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству. Номер цілодобовий та безкоштовний;

0800-500-202 – “гаряча лінія” Національної поліції України. Телефонувати можна щодня з 8:00 до 20:00;

0800-500-335 або 116-123 – Національна “гаряча лінія” із запобігання домашньому насильству, де можна отримати психологічну допомогу.

 

https://youtu.be/KOGksdxSvVw - посилання на перегляд Відеоролика «Стоп Насильству».

 

Фахівець із соціальної роботи відділення соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді ЦНСП

Служба у справах дітей міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь